TP Vision

Customer care:

Klant als ambassadeur van je merk: TP Vision zorgt voor blije gezichten

tp vision
a

Platform | Koppeling van logistieke systemen

TP Vision is de televisie-tak van het wereldwijd opererende Philips. Alle televisies die door Philips worden verkocht, worden ontwikkeld, gebouwd en op de markt gezet door TP Vision. Daarmee is TP Vision al ruim 40 jaar een belangrijke speler in de televisiemarkt. Naast innovatie op digitaal gebied, is de multinational ook op zoek naar interne stroomlijning. SBJ neemt al jaren een groot deel van de logistieke processen voor zijn rekening en ontzorgt daarmee TP Vision. Tijd voor een volgende stap bij SPACE32!

tp-vision

Een geïntegreerd systeem voor customer care

Wanneer klanten van TP Vision zich melden bij hun klantenservice, zijn ze soms ontevreden omdat een product niet naar behoren werkt. Om het leed te verzachten, kunnen medewerkers van de klantenservice beslissen de klant een (vooraf bepaalde) korting toe te kennen ter compensatie, mits het product binnen de garantieperiode valt. De medewerkers (en ook alleen zij) kunnen een account aanmaken voor de klant in kwestie en ze kunnen meteen een kortingscode toesturen. Vervolgens kan de klant vrij rondbladeren door de catalogus en een product naar keuze bestellen in een custom webshop die volledig voldoet aan de laatste veiligheidseisen en designtrends.

Wel de controle, niet de rompslomp

Het is voor TP Vision belangrijk dat de betreffende klant wordt ingedeeld in een bepaalde klantgroep, de indeling is afhankelijk van de korting die hij krijgt aangeboden. Dit gebeurt direct bij het aanmaken van het account. Voor elke klantgroep wordt een automatische filtering toegepast, zodat er vooral ook artikelen worden getoond die een hogere waarde hebben dan de korting. Op deze manier kiest de klant vaak altijd voor een upgrade en houdt TP Vision toch iets over aan de gemaakte conversies, zonder dat ze voor elke klant apart het aanbod hoeven op te stellen.

tp-vision

Het resultaat: een complete en custom-made webshop voor tevreden klanten

Vanaf het moment dat een bestelling wordt afgerond, komt SBJ in actie. Doordat de webshop is gekoppeld aan hun Warehouse Management System (WMS) wordt de order automatisch voorbereid en verzonden. De klant profiteert van een snelle afhandeling, terwijl TP Vision bespaart op de kosten en vooral op de organisatie. Klagende klanten heb je liever niet. Dankzij de Customer Care Webshop weet TP Vision deze om te buigen naar tevreden ambassadeurs van het merk Philips en het bedrijf TP Vision.